Prins Bernard I †

Prins Bernard I †

Carnaval 1986

Eindelijk, 9 november 1985 is het zover.

In een goed gevuld ‘Knollenburcht’ Bos en Duin kwam, tot ieders verrassing, Prins Jan II in vol ornaat de zaal binnen maar toen voorzitter Hans van Breukelen hem vroeg of hij de nieuwe Prins was antwoordde deze dat hij, hoewel hij twee fantastische jaren als Prins der Narre knollen achter de rug had hij dit niet voor het derde achtereenvolgend jaar van plan was. Als eersten werden de Adjudanten, Jan van Ede en Anton van Logtenstein voorgesteld waarna zij een persoon, gehuld in een groot pak plastic, gingen uitpellen waar uiteindelijk Ben van der Linden als Prins Bernard I tevoorschijn kwam.

Een van de belangrijkste gebeurtenissen tijdens deze regeerperiode van Prins Bernard I was wel het 25 jarig bestaan van het Carnaval in Soest, de beginperiode van de Instuif was in 1961, en het 11 jarig bestaan van De Narre Knollen in zijn huidige vorm.

Carnaval 1987

Tijdens zijn tweejarige regeerperiode heeft Prins Bernard I aan de wieg gestaan van twee Dansmariekes, te weten: Angela Hilhorst, kleindochter van Oud Prins en bestuurslid Jan Beijer en van Samantha Bender, dochter van het latere raadslid Martin Bender