Prins Leut XI †

Prins Leut XI †

Carnaval 1960 t/m 1971

Wim Butzelaar, Kapper, Toneelspeler, Gangmaker op feesten en partijen, Moppentapper en 11 jaar lang Prins Leut van Carnavalvierend Soest. Zijn roem ging tot ver buiten de grenzen van Soest, zelfs buiten de
provincie Utrecht getuige de vele bezoeken van Limburgse Carnavalsverenigingen o.a. uit Houthem-St.Gerlach welke vereniging door Prins Jeu den Iersten de oorkonde met bijbehorende versierselen
van het Grootkruis van verdienste in de Orde van de Vergulde Humor aan Prins Leut IV liet uitreiken waarmee ook hij werd benoemd tot Koning van de Leut, een titel die ook aan Toon Hermans is uitgereikt.
Door de voorzitter van de R.K. Instuif werd Prins Leut V onderscheiden met de Orde van de Narrige Knol.
Prins Leut was niets te gek, of het nu ging om een intocht met paard en wagen of per helikopter, alles moest kunnen, als het maar om de leut ging.

Ook schroomde hij niet om zijn contacten met Circus Tony Boltini aan te wenden om de optocht op te vrolijken met een groot deel van Circus Tony Boltini waarbij Diny Boltini de grote trekpleister was.
Na protest van de Staatkundig Gereformeerde Partij tegen het feestelijk inhalen van Prins Leut op zondag 5 maart 1962 wat gezien werd als ontheiliging van de zondag en het feit dat deze feestelijke intocht plaats vond tijdens kerkdiensten in de diverse protestante kerken werd in goed overleg besloten de feestelijke intocht van Prins Leut te verschuiven naar de zaterdag.

En tot op de dag van vandaag wordt deze optocht nog steeds op de zaterdag van het carnaval gehouden. De optocht bestaat al sinds 1960 en sinds 11-11-1974 onder auspiciën van de Soester Karnavals Vereniging De Narre Knollen.